Huis en tuin

Groene Beukenhaag

De groene beukenhaag is een van de meest verkochte haagplanten in Nederland. Voor een mooie en natuurlijke omheining van de tuin is deze haagplant zeker geschikt. In het voorjaar een frisse groene haag en in de winter een haag in mooie herfstkleuren.

In de winter verliest de groene beukenhaag geen bladeren, waardoor er het hele jaar door privacy is in de tuin. Ook kan deze beukenhaag groeien op zowel een grond van zand, mergel en leem. Door het sterke karakter van deze haagplant is deze geschikt als haag. Verdere kenmerken van de groene beukenhaag zijn:

  • Bladhoudend
  • Glanzende bladeren
  • Winterhard
  • Groeit tot 40 centimeter per jaar
  • Wordt maximaal 4 meter hoog
  • De rode- en groene beukenhaag

Ook kun je kiezen voor een rode beukenhaag. Deze verschilt niet alleen qua kleur van de groene beukenhaag, maar groeit ook aanzienlijk langzamer. Voor een haag is de groene beuk beter geschikt. Dit komt ook omdat de wortels sneller volgroeid zijn dat zorgt voor een sterke haag.

Als je optimaal wilt genieten van de beukenhaag dan is het belangrijk dat deze 2 tot 3 keer per jaar gesnoeid wordt. Dit zorgt ervoor dat er voorkomen wordt dat er te lange uitlopers zijn en de haag te hoog wordt. Door de haag op tijd te snoeien creëer je een strakke haag.

Daarnaast is het ook belangrijk om de groene beukenhaag af en toe bij te bemesten. Doordat er vele planten dicht bij elkaar staan, zijn voedingsstoffen erg belangrijk. Dit kan je doen door organische mest in het voorjaar te gebruiken.